Let it flow – tietoa, tsemppiä, kysymyksiä & vastauksia kuukautisista

Artikkelit aiheesta: vuoto

 • Kuukautiskivut – mistä ne johtuvat ja mitä niille voi tehdä?

  Sattuu, koskee, särkee, kramppaa ja huimaa! Argh! Mistä on kyse jos kerran kuussa sattuu ja mitä kuukautiskivulle voi tehdä?

  More
 • Kuukautiskierto ja kuukautiskierron vaiheet

  Kuukautiskierron eri vaiheissa elimistössä tapahtuu monenlaisia asioita. Kehon lämpötila muuttuu, hormonien keskinäinen tasapaino muuttuu ja keho toimii aina kunkin vaiheen mukaan sekä valmistautuu seuraavaan.

  More
 • Terveysside eli kuukautisside

  Terveysside tunnetaan myös nimellä kuukautisside. Sidettä käytetään ulkoisesti eli se asetetaan alushousuihin ja se imee kuukautisvuodon. Kuukautissiteitä on sekä kertakäyttöisiä että kankaisia kestoversioita, joita voi käyttää useamman kerran kun ne pesee välissä. Siteitä on myös monen mallisia. Paksuja ja ohuita, eri pituisia sekä eri vuotomäärille tarkoitettuja. 

  More
 • Itse tulostettava kuukautisseurantataulukko

  Kuukautiskierron seuraaminen on tosi hyvä tapa tutustua juuri sinun kehoosi. Täältä voit tallentaa itsellesi ilmaiseksi erilaisia seurantataulukota, joihon voit merkitä kuukautistesi ajankohdat.

  More
 • Mitä kuukautisvuodon väri kertoo?

  Kuukautisvuodon väri voi vaihdella hyvin haaleasta vaaleanpunaista aina ihan tummaan, mustaankin asti. Vuodon väriin vaikuttaa moni asia, mm. hormonit, liikunta, yleinen terveydentila ja menossa oleva kuukautiskierron vaihe. Lue miten vuodon väri voi vaihdella ja mitkä asiat siihen vaikuttavat sekä milloin kannattaa hakeutua lääkäriin.

  More