Let it flow – tietoa, tsemppiä, kysymyksiä & vastauksia kuukautisista

Artikkelit aiheesta: emätin

 • Kohtu, munasarjat, mitä muuta? – Sisäpuolen anatomiaa

  Kohdullisen kehon sisäpuolelta löytyvien elinten anatomiaa. Missä sijaitsevat munasarjat, kohtu, kohdunkaula, munasolut ja muut kuukautisiinkin vaikuttavat osat?

  More
 • Kuukautislevy

  Kuukautislevy muistuttaa kuukautiskuppia. Levy on hieman eri mallinen ja asettuu paikalleen emättimeen eri kohtaan. Toimintaperiaate on kuitenkin aika lailla sama. Mistä kuukautislevyssä on siis kyse ja miten kuukautislevyä käytetään?

  More
 • Tamponi ja tamponin käyttö

  Mikä on tamponi? Miten tamponia käytetään? Miten tamponi asetetaan paikalleen?

  More
 • Linkkejä ja vinkkejä

  Tänne on koottu aimo kasa aiheeseen liittyviä linkkejä, vinkkejä ja lisätietoa! Sukella siis sekaan ja pistä parhaimmat talteen vastaisuuden varalle!

  More
 • Vagina, vulva, emätin, siis mitä? – Ulkoisten sukuelimien anatomia haltuun

  Otetaanpa kohdullisen ihmisen ulkoisiin sukuelimiin liittyvät termit haltuun. Mikä on mitäkin, mistä ne löytyvät ja millaisia tehtäviä niillä on?

  More
 • Mitä kuukautisvuodon väri kertoo?

  Kuukautisvuodon väri voi vaihdella hyvin haaleasta vaaleanpunaista aina ihan tummaan, mustaankin asti. Vuodon väriin vaikuttaa moni asia, mm. hormonit, liikunta, yleinen terveydentila ja menossa oleva kuukautiskierron vaihe. Lue miten vuodon väri voi vaihdella ja mitkä asiat siihen vaikuttavat sekä milloin kannattaa hakeutua lääkäriin.

  More
 • Vaihdevuodet ja menopaussi – kun kuukautiset loppuvat

  Vaihdevuosiksi kutsutaan sitä ajanjaksoa, jolloin vulvallisen ja menstruoivan ihmisen hormonitoiminta muuttuu ja munasarjojen toiminta alkaa ensin hiipua ja sammuu sitten lopulta kokonaan.

  More