Let it flow – tietoa, tsemppiä, kysymyksiä & vastauksia kuukautisista

Artikkelit aiheesta: vagina

 • Kirja: Kielletty hedelmä

  Liv Strömquistin sarjakuvateoksessa kyytiä saavat niin historia kuin luutuneet käsityksetkin kun sukelletaan naistyypillisen sukuelimen äärelle. Mikä se oikeastaan on ja miksi ihmeessä koko ihmiskunnalla tuntuu olevan niin moninainen suhde tähän osaan kehosta?

  More
 • Kohtu, munasarjat, mitä muuta? – Sisäpuolen anatomiaa

  Kohdullisen kehon sisäpuolelta löytyvien elinten anatomiaa. Missä sijaitsevat munasarjat, kohtu, kohdunkaula, munasolut ja muut kuukautisiinkin vaikuttavat osat?

  More
 • Kuukautislevy

  Kuukautislevy muistuttaa kuukautiskuppia. Levy on hieman eri mallinen ja asettuu paikalleen emättimeen eri kohtaan. Toimintaperiaate on kuitenkin aika lailla sama. Mistä kuukautislevyssä on siis kyse ja miten kuukautislevyä käytetään?

  More
 • Kuukautisten alkaminen

  Menkat, kuukautiset, se aika kuusta, ne. Mistä tietää milloin kuukautiset alkavat ja miltä se tuntuu? Miten kuukautisten alkamiseen voi varautua? Miten lasketaan kuukautiskierron pituus? Vastauksia näihin ja muihin kuukautisia odotellessa mietityttäviin kysymyksiin löydät täältä.

  More
 • Keho ja identiteetti ovat kaksi eri asiaa – sukupuolten moninaisuus

  Meistä jokainen on juuri omanlaisensa ja jokaisella pitää olla tilaa olla juuri sellainen kuin on. Sukupuoleen liittyvät monet asiat, erityisesti keho ja oma identiteetti. Sukupuoli ja sukupuolikokemus riippuu näiden kaikkien asioiden summasta. Se on meistä jokaisella ihan omanlaisensa.

  More
 • Kirja: Vulvapositiivisuus

  Kajo Välikankaan Vulvapositiivisuus on tuhti katsaus erilaisiin vulviin ja niihin liittyviin aiheisiin. Kirja on upea tietopaketti, jonka tietoa ja kokemustarinoita siivittävät myös Kajon mielettömän hienot vulvapiirrokset.

  More
 • Kirja: Tytön oma kirja

  Tytön oma kirja on rempseällä asenteella ja oivaltavalla kuvituksella varustettu opas, jossa käsitellään niin menkkoja kuin murrosikääkin.

  More
 • Tamponi ja tamponin käyttö

  Mikä on tamponi? Miten tamponia käytetään? Miten tamponi asetetaan paikalleen?

  More
 • Linkkejä ja vinkkejä

  Tänne on koottu aimo kasa aiheeseen liittyviä linkkejä, vinkkejä ja lisätietoa! Sukella siis sekaan ja pistä parhaimmat talteen vastaisuuden varalle!

  More
 • Kirja: Tyttökirja – opas kehoon ja mieleen

  Tuhti teos on täynnä tietoa ja runsasta, helposti lähestyttävää kuvitusta! Norjalaisten tekijöiden ääni on raikas, monimuotoisuuden huomioiva ja lempeä.

  More
 • Vagina, vulva, emätin, siis mitä? – Ulkoisten sukuelimien anatomia haltuun

  Otetaanpa kohdullisen ihmisen ulkoisiin sukuelimiin liittyvät termit haltuun. Mikä on mitäkin, mistä ne löytyvät ja millaisia tehtäviä niillä on?

  More