Let it flow – tietoa, tsemppiä, kysymyksiä & vastauksia kuukautisista

Artikkelit aiheesta: kuukautisvuoto

 • Kuukautiskivut – mistä ne johtuvat ja mitä niille voi tehdä?

  Sattuu, koskee, särkee, kramppaa ja huimaa! Argh! Mistä on kyse jos kerran kuussa sattuu ja mitä kuukautiskivulle voi tehdä?

  More
 • Kuukautiskierto ja kuukautiskierron vaiheet

  Kuukautiskierron eri vaiheissa elimistössä tapahtuu monenlaisia asioita. Kehon lämpötila muuttuu, hormonien keskinäinen tasapaino muuttuu ja keho toimii aina kunkin vaiheen mukaan sekä valmistautuu seuraavaan.

  More
 • Kuukautistarinoita – osa 2

  Jokainen keho ja jokaiset kuukautiset ovat omanlaisensa. Täältä löydät lisää erilaisia kuukautistarinoita. Ylläty erilaisuudesta, tunnista samankaltaisuudet ja jos et oo jo kertonut omaasi niin tee sekin! Näytetään yhdessä miten moninaista tämä voi olla!

  More
 • Terveysside eli kuukautisside

  Terveysside tunnetaan myös nimellä kuukautisside. Sidettä käytetään ulkoisesti eli se asetetaan alushousuihin ja se imee kuukautisvuodon. Kuukautissiteitä on sekä kertakäyttöisiä että kankaisia kestoversioita, joita voi käyttää useamman kerran kun ne pesee välissä. Siteitä on myös monen mallisia. Paksuja ja ohuita, eri pituisia sekä eri vuotomäärille tarkoitettuja. 

  More
 • Kuukautisten alkaminen

  Menkat, kuukautiset, se aika kuusta, ne. Mistä tietää milloin kuukautiset alkavat ja miltä se tuntuu? Miten kuukautisten alkamiseen voi varautua? Miten lasketaan kuukautiskierron pituus? Vastauksia näihin ja muihin kuukautisia odotellessa mietityttäviin kysymyksiin löydät täältä.

  More
 • Kuukautisalushousut eli menkkapikkarit

  Kuukautisalushousut eli menkkapikkarit ovat myös mukava ja monelle sopiva kuukautissuoja. Kestävät ja pestävät alushousut ovat myös oikein huollettuna todella pitkäikäiset käytössä.

  More
 • Kuukautiskuppi eli tuttavallisesti kuukuppi

  Miten kuukuppia käytetään, miten se puhdistetaan, laitetaan paikalleen ja otetaan pois? Sopiiko kuukautiskuppi minulle?

  More
 • Kirja: Vulvapositiivisuus

  Kajo Välikankaan Vulvapositiivisuus on tuhti katsaus erilaisiin vulviin ja niihin liittyviin aiheisiin. Kirja on upea tietopaketti, jonka tietoa ja kokemustarinoita siivittävät myös Kajon mielettömän hienot vulvapiirrokset.

  More
 • Kirja: Tytön oma kirja

  Tytön oma kirja on rempseällä asenteella ja oivaltavalla kuvituksella varustettu opas, jossa käsitellään niin menkkoja kuin murrosikääkin.

  More
 • Menkkaminihaastis – Kajo Välikangas, vulvataide ja vulvapositiivisuus

  Kajon käsialaa ovat niin upeat tussilla tehdyt vulvapiirrokset kuin mielettömän hieno Vulvapositiivisuus-kirjakin. Katso lisää upeita vulvapiirroksia ja Kajon vastaukset menkkaminihaastattelun kysymyksiin.

  More
 • Menkkaminihaastis – Hanne Valtari

  Hanne pitää upeaa ja moniin aiheisiin pureutuvaa Lähiömutsi-blogia ja hänellä on sormensa mulla sekä pelissä monenlaisissa jutuissa. Hanne vastasi kuukautisaiheisiin kysymyksiin ja on kirjoittanut niistä aiemminkin useita kertoja. Kurkkaa vastaukset ja Hannen aiemmat tekstit aiheesta!

  More
 • Tamponi ja tamponin käyttö

  Mikä on tamponi? Miten tamponia käytetään? Miten tamponi asetetaan paikalleen?

  More
 • Menkkaminihaastis – Tinttu Henttonen ja olkoon maljani ylitsevuotavainen -valokuvateos

  Köysitaiteilija ja valokuvaaja Tinttu tekee upeita, kantaaottavia teoksia moninaisista materiaaleista. Let it flowhun saimme nähtäville tämän upean valokuvateoksen ja Tinttu vastasi myös minimenkkahaasteen kysymyksiin.

  More
 • Kuukautistarinoita – osa 3

  Kuukautiset herättävät monenlaisia tunteita. Lue lisää omakohtaisia kokemuksia eri menstruoivilta ihmisiltä. Ehkä löydät jotain yhteistä?

  More
 • Menkkaminihaastis – Kaisa Leppäkoski ja upeat kuukautis- ja kehopositiivisuuskuvat

  Kaisan kynästä syntyy upeita kehoon ja uukautisiin liittyviä kuvituksia. Kurkkaa Kaisan vastaukset menkkaminihaastatteluun ja kaksi upeaa, aiheeseen sopivaa kuvitusta!

  More
 • Linkkejä ja vinkkejä

  Tänne on koottu aimo kasa aiheeseen liittyviä linkkejä, vinkkejä ja lisätietoa! Sukella siis sekaan ja pistä parhaimmat talteen vastaisuuden varalle!

  More
 • Kirja: Tyttökirja – opas kehoon ja mieleen

  Tuhti teos on täynnä tietoa ja runsasta, helposti lähestyttävää kuvitusta! Norjalaisten tekijöiden ääni on raikas, monimuotoisuuden huomioiva ja lempeä.

  More
 • Kirja: Tytön kirja – murrosikäisen opas

  Kevyt, melkein vihkomainen teos kompaktisti ja kuvitusvetoisesti murrosikään liittyviä asioita kuukautisista mahdolliseen kiusaamiseen.

  More
 • Itse tulostettava kuukautisseurantataulukko

  Kuukautiskierron seuraaminen on tosi hyvä tapa tutustua juuri sinun kehoosi. Täältä voit tallentaa itsellesi ilmaiseksi erilaisia seurantataulukota, joihon voit merkitä kuukautistesi ajankohdat.

  More
 • Vaihdevuodet ja menopaussi – kun kuukautiset loppuvat

  Vaihdevuosiksi kutsutaan sitä ajanjaksoa, jolloin vulvallisen ja menstruoivan ihmisen hormonitoiminta muuttuu ja munasarjojen toiminta alkaa ensin hiipua ja sammuu sitten lopulta kokonaan.

  More