Let it flow – tietoa, tsemppiä, kysymyksiä & vastauksia kuukautisista

Artikkelit aiheesta: kuukautiset

 • Kuukautiskivut – mistä ne johtuvat ja mitä niille voi tehdä?

  Sattuu, koskee, särkee, kramppaa ja huimaa! Argh! Mistä on kyse jos kerran kuussa sattuu ja mitä kuukautiskivulle voi tehdä?

  More
 • Kuukautistarinoita – osa 2

  Jokainen keho ja jokaiset kuukautiset ovat omanlaisensa. Täältä löydät lisää erilaisia kuukautistarinoita. Ylläty erilaisuudesta, tunnista samankaltaisuudet ja jos et oo jo kertonut omaasi niin tee sekin! Näytetään yhdessä miten moninaista tämä voi olla!

  More
 • Kuukautistarinoita – osa 1

  Kuukautisiin liittyy monenlaisia tuntemuksia, muistoja, iloja ja pelkojakin. Jokainen keho on omanlaisensa ja niin ovat jokaiset kuukautisetkin. Tässä ensimmäinen osa erilaisten ihmisten kuukautistarinoista. Lue, samaistu, ilahdu ja ylläty!

  More
 • Terveysside eli kuukautisside

  Terveysside tunnetaan myös nimellä kuukautisside. Sidettä käytetään ulkoisesti eli se asetetaan alushousuihin ja se imee kuukautisvuodon. Kuukautissiteitä on sekä kertakäyttöisiä että kankaisia kestoversioita, joita voi käyttää useamman kerran kun ne pesee välissä. Siteitä on myös monen mallisia. Paksuja ja ohuita, eri pituisia sekä eri vuotomäärille tarkoitettuja. 

  More
 • Menkkaminihaastis – Late Ronkainen ja RAIVOMENKAT

  Late vangitsee paperille autenttisia ja elämänmakuisia tunnelmia niin menkoista kuin muustakin elämästä. Katso RAIVOMENKAT-sarjan kaikki neljä teosta ja Laten vastaukset menkkaminihaastikseen!

  More
 • Kuukautisten alkaminen

  Menkat, kuukautiset, se aika kuusta, ne. Mistä tietää milloin kuukautiset alkavat ja miltä se tuntuu? Miten kuukautisten alkamiseen voi varautua? Miten lasketaan kuukautiskierron pituus? Vastauksia näihin ja muihin kuukautisia odotellessa mietityttäviin kysymyksiin löydät täältä.

  More
 • Kuukautisalushousut eli menkkapikkarit

  Kuukautisalushousut eli menkkapikkarit ovat myös mukava ja monelle sopiva kuukautissuoja. Kestävät ja pestävät alushousut ovat myös oikein huollettuna todella pitkäikäiset käytössä.

  More
 • Menkkaminihaastis – Noora, menkka- ja muitakin tarroja

  Noora on visuaalinen velho paperituotekauppa Pikkupaperin takana ja Nooran kädenjälkeä ovat mm. nämä superhienot menkkatarrat!

  More
 • Kuukautiskuppi eli tuttavallisesti kuukuppi

  Miten kuukuppia käytetään, miten se puhdistetaan, laitetaan paikalleen ja otetaan pois? Sopiiko kuukautiskuppi minulle?

  More
 • Kuukautissuojat – sun keho, sun valinta

  Eri kuukautissuojilla on hieman erilaisia ominaisuuksia ja eri ihmisille sopivat hieman eri suojat. Kokeilemalla rohkeasti löydät varmasti sinulle parhaiten sopivat.

  More
 • Tamponi ja tamponin käyttö

  Mikä on tamponi? Miten tamponia käytetään? Miten tamponi asetetaan paikalleen?

  More
 • Kuukautistarinoita – osa 3

  Kuukautiset herättävät monenlaisia tunteita. Lue lisää omakohtaisia kokemuksia eri menstruoivilta ihmisiltä. Ehkä löydät jotain yhteistä?

  More
 • Linkkejä ja vinkkejä

  Tänne on koottu aimo kasa aiheeseen liittyviä linkkejä, vinkkejä ja lisätietoa! Sukella siis sekaan ja pistä parhaimmat talteen vastaisuuden varalle!

  More
 • Vagina, vulva, emätin, siis mitä? – Ulkoisten sukuelimien anatomia haltuun

  Otetaanpa kohdullisen ihmisen ulkoisiin sukuelimiin liittyvät termit haltuun. Mikä on mitäkin, mistä ne löytyvät ja millaisia tehtäviä niillä on?

  More
 • Kuukautistarinoita – osa 4

  Kuukautistarinoita on just niin monta kuin meitä ihmisiäkin. Jokainen kierto ja keho on yksilöllinen. Kurkkaa löytyykö näistä tarinoista tuttuja tuntemuksia tai vertaistukea vaikealla hetkellä.

  More
 • Itse tulostettava kuukautisseurantataulukko

  Kuukautiskierron seuraaminen on tosi hyvä tapa tutustua juuri sinun kehoosi. Täältä voit tallentaa itsellesi ilmaiseksi erilaisia seurantataulukota, joihon voit merkitä kuukautistesi ajankohdat.

  More
 • Mitä kuukautisvuodon väri kertoo?

  Kuukautisvuodon väri voi vaihdella hyvin haaleasta vaaleanpunaista aina ihan tummaan, mustaankin asti. Vuodon väriin vaikuttaa moni asia, mm. hormonit, liikunta, yleinen terveydentila ja menossa oleva kuukautiskierron vaihe. Lue miten vuodon väri voi vaihdella ja mitkä asiat siihen vaikuttavat sekä milloin kannattaa hakeutua lääkäriin.

  More
 • Vaihdevuodet ja menopaussi – kun kuukautiset loppuvat

  Vaihdevuosiksi kutsutaan sitä ajanjaksoa, jolloin vulvallisen ja menstruoivan ihmisen hormonitoiminta muuttuu ja munasarjojen toiminta alkaa ensin hiipua ja sammuu sitten lopulta kokonaan.

  More